Haku ilmaisutaitolinjalle

Pääsykokeet keväällä 2023

Hyvä ilmaisutaitolinjalle hakeva! 

Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on 21.2.-21.3.2023. Hakeminen tapahtuu yhteishaussa Opintopolun kautta. Lisätietoa löydät osoitteesta haelukioon.fi.

Ilmaisutaitolinjan pääsykokeet

Pääsykoe koostuu ryhmätehtävästähaastattelusta ja hakijan etukäteen valmistamasta max. 3 min. mittaisesta sooloesityksestä (esityksen sisältö voi olla mitä tahansa, esim. tarinankerrontaa, laulua, tanssia, soittamista, runo jne.).

Tarkemmat ohjeet ja pääsykoepäivän aikataulu lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on yhteishaussa ilmoittanut. Ilmaisutaitolinjan pääsykokeiden aikataulu varmistuu myöhemmin.

Kuopion taidelukio Lumitin ilmaisutaitolinjalle valitaan vuosittain 20 uutta opiskelijaa. Ilmaisutaitolinjan opiskelijat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon ja pääsykokeen perusteella. Pääsykokeissa arvioidaan hakijan heittäytymiskykyä, motivoituneisuutta sekä halukkuutta kehittyä itseilmaisussa ja teatteri-ilmaisussa. Näiden lisäksi eduksi katsotaan aiempi teatteriharrastuneisuus, mutta ilmaisutaitolinjalle voi hakea, vaikka hakijalla ei olisi aikaisempaa kokemusta ilmaisutaidosta tai teatterin tekemisestä.  Kopiot mahdollisista tutkinto-, kurssi- ja harrastustodistuksista lähetetään koulun kansliaan. Kutsu pääsykokeeseen ja ennakkotehtävän ohjeet lähetetään hakijalle n. kolme viikkoa ennen pääsykoetta.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa ilmaisutaitolinjan vastaava opettaja Kerttu-Liisa Pirinen, puh. 044 7184521, kerttu-liisa.pirinen@opedu.kuopio.fi