Haku ilmaisutaitolinjalle

Pääsykokeet keväällä 2024

Hyvä ilmaisutaitolinjalle hakeva! 

Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on 20.2.-19.3.2024. Hakeminen tapahtuu yhteishaussa Opintopolun kautta. Lisätietoa löydät osoitteesta haelukioon.fi.

Lähetä kopiot mahdollisista tutkinto-, kurssi- sekä harrastustodistuksista postissa koulun kansliaan (Koljonniemenkatu 48-50, 70100 Kuopio) tai toimita ne suoraan koulun postilaatikkoon Koljonniemenkadun puoleisella ovella tai koulun kansliaan.- Merkitse selkeästi, että olet hakemassa ilmaisutaitolinjalle.  Nämä tulee toimittaa huhtikuun loppuun mennessä.

Kuopion taidelukio Lumitin ilmaisutaitolinjalle valitaan vuosittain 20 uutta opiskelijaa.

Ilmaisutaitolinjan pääsykokeet

Pääsykokeen aikataulu

Ilmaisutaidon pääsykoe järjestetään 2., 3. ja 6.5.2024 taidelukio Lumitilla (Koljonniemenkatu 48-50).

Kutsu pääsykokeeseen lähetetään hakijalle noin kolme viikkoa ennen pääsykoetta siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hakija on ilmoittanut hakuvaiheessa Opintopolussa. Kutsussa saat pääsykokeen aikataulun ja tarkemmat ohjeet Lumitille saapumiseen ja ennakkotehtävän tekemiseen.

Pääsykokeen sisältö

Ilmaisutaidon pääsykoe koostuu:

  • ryhmätehtävästä
  • haastattelusta
  • sooloesityksestä.
    • Valmistele esitys huolella etukäteen
    • Esityksen sisältö voi olla mitä tahansa, esim. tarinankerrontaa, laulua, tanssia, soittamista tai vaikka runo
    • Kesto max. 3 minuuttia

Pääsykokeen arviointi ja pisteytys

Ilmaisutaitolinjan opiskelijat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon (max 10p.) ja pääsykokeen  (max 10p.) perusteella. Pääsykokeissa arvioidaan hakijan heittäytymiskykyä, motivoituneisuutta sekä halukkuutta kehittyä itseilmaisussa ja teatteri-ilmaisussa. Näiden lisäksi eduksi katsotaan aiempi teatteriharrastuneisuus, mutta ilmaisutaitolinjalle voi hakea, vaikka hakijalla ei olisi aikaisempaa kokemusta ilmaisutaidosta tai teatterin tekemisestä.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa ilmaisutaitolinjan vastaava opettaja Kerttu-Liisa Pirinen, puh. 044 718 4521, kerttu-liisa.pirinen@opedu.kuopio.fi