Tanssi

Kuo­pi­on Mu­siik­ki­lu­kio on tans­si­tai­teen eri­kois­lu­kio. Nor­maa­lien lu­ki­o­ai­nei­den li­säk­si lu­ki­os­sa voi opis­kel­la tans­sia moni­puo­li­ses­ti koko lu­ki­on ajan. Pää­ai­nee­na opis­kel­laan nyky- ja jazz­tans­sia. Tans­sin opin­toi­hin kuu­lu­vat myös mm. klas­si­sen ba­le­tin, ko­re­o­gra­fi­an ja tans­si­tie­don opin­not. Kou­lun hie­noin eri­koi­suus ovat eri­lai­set esiin­ty­mi­sen ja pro­duk­ti­ot, joi­ta teem­me yh­des­sä mu­sii­kin opis­ke­li­joi­den kans­sa.

Tans­si­lu­kio an­taa hy­vät mah­dol­li­suu­det pyr­kiä tans­sin am­mat­ti­o­pin­toi­hin lu­ki­on jäl­keen. Toi­saal­ta tans­si voi lu­ki­o­ai­ka­na toi­mia si­nul­le vir­kis­tä­vä­nä ja tär­ke­ä­nä har­ras­tuk­se­na ja lu­ki­on hui­pen­nuk­se­na pai­nat pää­hä­si val­ko­la­kin ja voit jat­kaa opin­to­ja­si mis­sä ta­han­sa tai­teen tai tie­teen alan jat­ko-opis­ke­lu­pai­kas­sa.

Tans­si­lin­jal­le va­li­taan vuo­sit­tain 16 opis­ke­li­jaa. Pää­sy­ko­keet jär­jes­te­tään ke­väi­sin huh­ti­kuun lo­pus­sa. Lue pää­sy­ko­keis­ta li­sää pää­si­vun ha­ke­mi­nen -lin­kin alta. Tans­sin leh­to­ri­na toi­mii Reet­ta Va­ris ja ba­le­tin ja ke­hon­huol­lon opet­ta­jan Mari Knuu­ti­la.

Ter­ve­tu­loa tu­tus­tu­maan kou­luum­me pai­kan pääl­lä! Min­na Cant­hin katu 46 70100 Kuo­pio

Tans­si­lin­jan vas­taa­va opet­ta­ja Reet­ta Va­ris p. 044 718 4647

Opin­to-oh­jaa­ja Het­ti Ryt­sy p. 044 718 4648

Kans­lia p. 044 718 4583

Säh­kö­pos­ti­o­soit­teet: etu­nimi.suku­nimi@kuo­pio.fi

TANSSIKURSSIT

Pa­kol­li­sia tans­si­kurs­se­ja on 12.

  1. Vuoden pakolliset kurssit:

    Nyky­tans­si (Ny) 1-4, Ba­let­ti (Bal) 1, Tans­si­tie­to (Tati) 1 ja 2

  2. Vuoden pakolliset kurssit:

    Nyky­tans­si 5, Ko­re­o­gra­fia (Kor) 1, Tans­si­tie­to (2) ja 3

Alla kurs­sit lu­e­tel­tui­na, su­luis­sa on va­lin­nai­set, sy­ven­tä­vät kurs­sit.

Nyky- ja jazz­tans­sin pe­rus­kurs­sit 1-5 (6-10). Pää­ai­neen eli nyky- ja jazz­tans­sin tun­neil­la läh­de­tään pe­rus­a­si­ois­ta liik­keel­le ja ede­tään ryh­män mu­kaan. Nyky-ja jazz­tans­sin sy­ven­tä­viä kurs­se­ja voi va­li­ta myös vii­si. Vii­mei­set, abi­vuo­den kurs­sit ovat ni­mel­tään tans­si­jan­työn kurs­se­ja. Tämä tar­koit­taa sitä, että työs­ken­te­ly on jo lä­hes am­mat­ti­mais­ta ja opis­ke­li­joil­la on it­sel­lään myös vah­vas­ti vas­tuu omis­ta opin­nois­taan.

Ba­let­ti 1 (2-4) Ba­let­ti­tun­nit ovat tär­keä osa kaik­kia tans­sin­o­pin­to­ja. Ba­let­ti luo vah­van tek­ni­sen poh­jan kai­kil­le tans­si­la­jeil­le. Tun­neil­la läh­de­tään liik­keel­le pe­rus­a­si­ois­ta ja ede­tään ryh­män mu­kaan.

Ko­re­o­gra­fia 1. (2-3) Esiin­ty­mi­nen ja eri­lai­set pro­duk­ti­ot ovat tär­keä osa tans­sin opin­to­ja. Ko­re­o­gra­fi­an kurs­seil­la pe­reh­dy­tään esi­tyk­sen teon pe­rus­tei­siin ja val­mis­te­taan omia ko­re­o­gra­fi­oi­ta. Toi­se­na vuo­den syk­syl­lä tans­si­jat te­ke­vät oman soo­lo­ko­re­o­gra­fi­an (ko­re­o­gra­fia 1.) Sy­ven­tä­vä ko­re­o­gra­fia 2. kurs­si on toi­sen vuo­den ke­vääl­lä ole­va kou­lun yh­tei­nen mu­si­kaa­li­pro­duk­tio, jo­hon tans­si­jat te­ke­vät itse ko­re­o­gra­fi­an. Ko­re­o­gra­fia 3. kurs­sil­la tans­si­jat työs­tä­vät yh­des­sä koko il­lan te­ok­sen kol­man­te­na.

Tans­si­tie­to 1-3. Tans­si­tie­dot tun­neil­la op­pi­las saa pe­rus­tie­dot tans­si­tai­teen ke­hi­tyk­ses­tä esi­his­to­ri­as­ta tä­hän päi­vään saak­ka. Tun­neil­la kä­si­tel­lään myös suo­ma­lai­sen tans­sin his­to­ri­aa ja pe­reh­dy­tään tans­sin jat­ko-opin­toi­hin Suo­mes­sa ja ulko­mail­la. Mu­siik­ki­lu­ki­os­sa on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa val­ta­kun­nal­li­nen tans­sin lu­ki­o­dip­lo­mi, jota työs­te­tään eri­tyi­ses­ti tans­si­tie­don 3. kurs­sil­la. Mui­ta va­lin­nai­sia kurs­se­ja ovat mm. yk­kös­ten tu­tus­tu­mis­kurs­si: Minä tans­si­ja­na yk­sin ja ryh­mäs­sä (ryta), ke­hon­huol­to ja imp­ro­vi­saa­tio. Kaik­ki tans­sin kurs­sit ei­vät näy kurs­si­tar­jot­ti­mes­sa, eikä niil­le voi il­moit­tau­tua Wil­mas­sa. Kurs­seil­le on eril­li­nen il­moit­tau­tu­mi­nen luku­vuo­den ai­ka­na, seu­raa tans­sin il­moi­tus­tau­lua!

Suu­rin osa tans­si­tun­neis­ta jär­jes­te­tään kou­lu­päi­vän ai­ka­na eli kurs­sit nou­dat­ta­vat tun­ti­kier­to­kaa­vi­o­ta (mm. ryta, nyky­tans­si, tans­si­tie­to, ko­re­o­gra­fia). Joi­tain tans­sin kurs­se­ja, tun­te­ja tai har­joi­tuk­sia jär­jes­tään myös kou­lu­ajan ulko­puo­lel­la arki-il­toi­na ja vii­kon­lop­pui­na.

Kaik­ki tans­sin kurs­sit jär­jes­te­tään Mu­siik­ki­lu­ki­ol­la, eikä nii­tä voi suo­rit­taa muis­sa tans­si­kou­luis­sa. Kurs­sit suo­si­tel­laan suo­ri­tet­ta­vak­si jär­jes­tyk­ses­sä. Tans­si­kurs­se­ja ei ole mah­dol­lis­ta suo­rit­taa it­se­näi­ses­ti.

De­lu­si­o­nal inor­di­na­tio
1. vuo­si­kurs­sin tans­si­joi­den jou­lu­näy­tök­ses­tä
Emmi Ha­ka­la, Laa­tu­ai­kaa
2. luo­kan soo­lo­jen ju­lis­te
Opin­to-opas24.4.2015