Musiikin opinnot

Musiikkilukio-opinnot taidelukio Lumitissa

Tai­de­lu­kio Lu­mi­tin mu­siik­ki­lin­jan ope­tus on val­ta­kun­nal­lis­ta tai­teen eri­kois­lu­kio-ope­tus­ta.

Mu­siik­ki­lin­ja­lai­set suo­rit­ta­vat val­ta­kun­nal­li­sen ope­tus­suun­ni­tel­man mu­kai­sen MU1-opin­to­jak­son 1.opin­to­vuo­den alus­sa.

Val­ta­kun­nal­li­sen pa­kol­li­sen opin­to­jak­son li­säk­si mu­siik­ki­lu­ki­o­las­ten on suo­ri­tet­ta­va vä­hin­tään 24 opin­to­pis­tet­tä eli 12 opin­to­jak­soa mu­siik­ki­lin­jan omia mu­sii­kin opin­to­ja.

Musiikkilinjalaisten 12 opintojaksoon (24op.) sisältyy:

Muut mu­siik­ki­lu­ki­on­lu­ki­on opin­to­jak­sot voi va­li­ta va­paas­ti, niin että vä­hin­tään opis­ke­li­jal­la on suo­ri­tet­tu­na lu­ki­on päät­tö­to­dis­tuk­ses­sa vä­hin­tään 24 op. mu­sii­kin opin­to­ja.

Musiikin opintojen rytmitys ja valitseminen

En­sim­mäi­sen lu­ki­o­vuon­na mu­sii­kin­o­pis­ke­li­joi­den pa­kol­li­siin mu­sii­kin opin­toi­hin kuu­luu:

Näi­den li­säk­si opis­ke­li­ja saa va­li­ta luku­jär­jes­tyk­seen mui­ta mu­sii­kin opin­to­ja kurs­si­tar­jot­ti­mel­ta oman mie­len­kiin­non mu­kaan.

Huo­maat­han, että osa mu­sii­kin­opin­nois­ta jär­jes­te­tään il­tai­sin ja vii­kon­lop­puisin ja ne ei­vät näy luku­jär­jes­tyk­ses­sä.

Yh­teis­mu­si­soin­ti

Kuo­ro, ka­ma­ri­kuo­ro ja or­kes­te­ri löy­ty­vät kurs­si­tar­jot­ti­mes­ta. Kaik­ki ha­luk­kaat lu­mi­ti­lai­set, myös muut kuin mu­siik­ki­lin­ja­lai­set, voi­vat va­li­ta yleis­kuo­ron. Jos ha­lu­at osal­lis­tua or­kes­te­riin tai ka­ma­ri­kuo­roon, ole yh­tey­des­sä mu­sii­kin­o­pet­ta­ja Tou­ko Raa­ti­kai­seen.

Mu­siik­ki­lu­ki­on omat mu­sii­kin­o­pin­not löy­ty­vät tar­jot­ti­mes­ta TMU -koo­deil­la. Täs­tä lin­kis­tä löy­dät mu­sii­kin koo­dit: TMU -koo­dit

So­lis­ti­nen ope­tus

So­lis­ti­set lau­lu­tun­nit aloi­te­taan Lau­lun pe­rus­teet-opin­to­jak­sol­la (TMU48), joka luku­vuon­na 23-24 opis­kel­laan 2. jak­sos­sa. Lau­lun pe­rus­teet käy­ty­ään opis­ke­li­jan on mah­dol­lis­ta aloit­taa lau­lu­tun­nit.

So­lis­ti­sen soi­ton ope­tus jär­jes­te­tään kurs­si­tar­jot­ti­men ulko­puo­lel­la. Soit­to­tun­neil­le ha­lu­a­vat osal­lis­tu­vat joka syk­syi­seen info-ti­lai­suu­teen, jos­sa ker­ro­taan oh­jeet soit­to­tun­neil­le osal­lis­tu­mi­ses­ta.

Kysy mu­sii­kin opin­nois­ta li­sää mu­siik­ki­lin­jan vas­taa­val­ta opet­ta­jal­ta Vil­le Heik­ki­sel­tä!

Poisjättöoikeus

Mu­sii­kin ja tans­sin­o­pis­ke­li­joil­la on oi­keus jät­tää val­ta­kun­nal­li­sia pa­kol­li­sia opin­to­jak­so­ja suo­rit­ta­mat­ta seu­raa­vin oh­jein:

Kuo­pi­on tai­de­lu­kio Lu­mitOpin­to-opas 2023-2024 8.11.2021