Hakijalle

Avoimet ovet

Tervetuloa Kuopion Taidelukio Lumitiin, jossa voit tavallisten lukioaineiden lisäksi opiskella taideaineita hienossa kaveriporukassa! Yleislinjalla opiskellessasi saat halutessasi ottaa joitakin taidekursseja ja pääset nauttimaan monipuolisista taide-elämyksistä lukio-opintojesi aikana.

Ohjeet avoimiin oviin ilmoittautumiseen: Lukiot (hakutoiselleasteelle.fi)

Taiteiden harrastamisella on koko elämään syvästi vaikuttava merkitys. Kulttuuri ja taide antavat elämään mielekkyyttä ja tarjoavat välineitä olemassaolon peruskysymysten ratkaisemiseen. Taiteiden avulla voi rakentaa vahvaa ja tervettä omaa identiteettiä. Kulttuuriharrastukset vaikuttavat myönteisesti ihmisen hyvinvointiin. Taide antaa eväitä maailman ymmärtämiseen, taide avaa silmiämme ja auttaa löytämään uusia mahdollisuuksia. Taiteen tärkein tehtävä on tuottaa ihmisille henkistä hyvinvointia. Taiteen elementtinä on kohdata toinen ihminen, yleisö. Taiteen avulla luodaan yhteisöllisyyttä. Näistä taiteen olemuksen määrittelyistä nousee koulumme arvomaailma.

Hae Lumitiin

Kuopion taidelukio Lumitissa on neljä eri linjaa: musiikki- ja tanssilinja ovat valtakunnallisia erikoislukioita, ilmaisutaitolinjalla on oma opetussuunnitelma ja yleislinjalla opiskellaan yleisen opetussuunnitelman mukaan. Kuopion taidelukio Lumitissa on hyvä yhteishenki. Olemme suvaitsevaisia ja arvostamme luovuutta. Tutustu kullekin linjalle hakemiseen:

Taiteet ovat osa arkeamme: toisille ne ovat monipuolisia kursseja normaalien lukio-opintojen ohessa, toisille antoisia taide-elämyksiä. Tarjoamme jokaiselle opiskelijalle mahdollisuuden osallistua taiteen tekemiseen meillä – ja joskus ulkomaillakin.

Opiskellessasi yleislinjalla taideopintoihin osallistuminen on täysin vapaaehtoista.

Taidelukio Lumit on noin 600 opiskelijan kaupunkilukio, joka aloitti syksyllä 2022 upouudessa koulurakennuksessa.

Lisätietoja Kuopion lukio-oppaasta: @HaeLukioon

Kuopion taidelukio Lumit esittelyssä

Tutustu Kuopion taidelukio Lumitiin katsomalla oheinen video!