Tietoa uudelle lumitilaiselle

 Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Kuopion taidelukio Lumitiin!

Lue myös artikkeli: Tietoa uudelle lumitilaiselle

Miten ilmoittaudun lukioon?   

1.  Vahvista opintopaikkasi Opintopolku-palvelussa.

Kuopion tai Siilinjärven peruskouluissa opiskelleiden opiskelijoiden ja huoltajien vanhat Wilma-tunnukset aktivoituvat 1-2 vuorokautta sen jälkeen, kun opiskelija on ottanut paikan vastaan Opintopolussa. Muilta paikkakunnilta hakeneille tunnukset toimitetaan Opintopolussa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. 

2. Täytä Lukioon ilmoittautuminen ja ainevalinnat -lomake Wilmassa.

Kirjautumisosoite Wilmaan: https://kuopio.inschool.fi 

Täytä Wilmassa lomake ”Lukioon ilmoittautuminen ja ainevalinnat”. Lomakkeen avulla tarkistamme sinun perustietosi ja kartoitamme valintojasi lukiossa. Valinnat ovat tässä vaiheessa alustavia. Täytäthän ilmoittautumislomakkeen tiedot huolellisesti ja yhteistyössä huoltajasi kanssa!

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään mm. 

  • lukiossa opiskeltavat kielet (A-kielet, B2-kielet, B3-kielet) 
  • suomi toisena kielenä (S2) -opetukseen osallistuminen 
  • matematiikan valinta (pitkä vai lyhyt)
  • huoltajien yhteystiedot 

Opiskelupaikan varmistamiseksi lukioon valittujen on ilmoittauduttava Wilmassa. 

Jos vastaanotat opiskelupaikkasi juhannuksen jälkeen, Wilma-tunnukset aktivoidaan vasta elokuussa.

Varasijoilta hyväksyminen päättymisen ajankohta varmistuu myöhemmin.

Kannattaa ilmoittautua lukioon heti tietojen tultua, jotta koulusihteerit saavat uusille opiskelijoille ja huoltajille Wilman avattua!

Jos valittu opiskelija ei jostain syystä ota lukiopaikkaa vastaan, niin huoltajan tulee ilmoittaa asiasta viipymättä Lumitin kansliaan sähköpostitse (paivi.jokikokko@opedu.kuopio.fi). 

 

Lumitissa ei ole kesällä sisäänottopäiviä eli lukujärjestystä ei tarvitse tulla tekemään Lumitille ennen koulun alkua.  

Lumitin opot ovat tavoitettavissa puhelimella kysymyksiä varten torstaina ja perjantaina 15.-16.5. klo 9-15.

Lumitilla voi myös tulla käymään sovitusti ma 7.8. klo 12-14. Olethan meihin yhteydessä kesäkuussa, jos haluat tulla käymään Lumitilla ennen ennen koulun alkua, 

 

Mitä lukion alussa tapahtuu? 

Ensimmäinen koulupäivä 

Koulu alkaa torstaina 10.8.2023 klo 9.00.

Kaikki uudet lumitilaiset tulevat koulun aulaan yhteiseen aloitukseen, josta opiskelijat siirtyvät oman ryhmänohjaajan kanssa luokkiin. Ensimmäinen koulupäivä on mukava ja rento. Silloin tutustutaan kouluun, toisiin ryhmäläisiin ja opettajiin. Varsinaiset tunnit alkavat vasta seuraavana päivänä eli perjantaina 11.8. oman lukujärjestyksen mukaisesti.  

Jos et pääse kouluun ensimmäisenä koulupäivänä, olethan yhteydessä omaan ryhmänohjaajaasi. Näet oman ryhmänohjaajasi nimen Wilmassa viimeistään elokuussa. 

Lukujärjestykset 

Lumitissa lukujärjestykset on tehty 1. vuoden opiskelijoille valmiiksi ensimmäisiin jaksoihin. Näet lukujärjestyksen Wilmassa kohdasta Työjärjestys. Kaikki opiskelijat pääsevät siis aloittamaan opinnot valmiilla lukujärjestyksillä heti toisesta koulupäivästä lähtien.

Alussa opiskellaan kaikille yhteisiä pakollisia opintojaksoja. Valinnat on tehty valmiiksi niin, että opiskelet oman ryhmäsi kanssa samoja opintoja ja oma ryhmä tulee näin tututuksi ensimmäisten jaksojen aikana. 

Oma ryhmänohjaaja 

Jokainen lukiolainen kuuluu omaan ryhmänohjausryhmään. Jokaisella on myös oma ryhmänohjaaja, joka on joku Lumitin opettajista. Heti ensimmäisenä päivänä tapaat oman ryhmäsi ja ryhmänohjaajasi, ja pääsette yhdessä tutustumaan Lumitiin, lukio-opintoihin ja omiin ryhmäläisiin. Sinulla on myös ensimmäisessä jaksossa yksi opintojakso, jota opettaa oma ryhmänohjaajasi.   

Opinto-ohjaaja 

Sinulla on oma opinto-ohjaaja, joka auttaa sinua lukio-opintojen suunnittelussa koko lukion ajan. Jokaisella uudella lumitilaisella on heti lukion alussa 1. ja 2. jaksoissa opotunteja, joilla tutustutaan lukio-opintoihin ja opetellaan suunnittelemaan omia opintoja sekä tekemään lukujärjestyksiä. Pääset siis myös ohjatusti muokkaamaan omia ensimmäisen lukuvuoden lukujärjestyksiäsi opotunneilla. 

Tutorit 

Tutorit ovat toisen vuoden opiskelijoita. Tapaat omat tutorisi heti ensimmäisinä koulupäivinä. Voit kysyä heiltä kaikkea mahdollista koulun aloitukseen liittyen. Tutorit ovat myös keksineet teille ekaluokkalaisille kivaa ohjelmaa heti ensimmäiselle koulupäivälle. 

Oppimateriaalit ja tietokone 

Kun aloitat lukion, saat koululta oman kannettavan tietokoneen ja kuulokkeet. Voit tarvittaessa saada myös paperivihkon ja lyijykyniä. Vaikka opiskelu on pitkälti sähköistä, lukiolaisella on hyvä olla perusopiskeluvälineitä eli kyniä, kumeja ja vihkoja, joihin voi tehdä tunneilla muistiinpanoja.

Lukiolaisten oppimateriaalit ovat lukiolaisille ilmaisia. Oppikirjat ovat sähköisiä eli kirjoja luetaan ja tehtävät sekä kokeet tehdään tietokoneella.  

Opettajat opastavat tunneilla kirjojen käyttöönotossa. Lumitilaisilla on myös heti ensimmäisessä jaksossa opotunteja, joilla perehdytään sähköisiin kirjoihin, sähköisiin oppimisympäristöihin ja opiskelussa käytettäviin ohjelmiin.

Saat siis hyvin apua digitaalisen maailman opetteluun! 

Pai­ne­ttuja eli paperisia oppi­kir­joja on lainattavissa koululla erityisopettajan kautta. Painetun kirjan voi saa­da lainaan opis­ke­li­ja, jol­la on di­ag­no­soi­tu­ja luki- tai muita op­pi­mis­vai­keuk­sia ja pa­pe­ri­nen oppi­kir­ja tu­kee opis­ke­lua.  

Ruokailu ja erityisruokavaliot 

Kouluruokailusta vastaa lukioilla Servica. Eri­tyis­ruo­ka­va­li­ot il­moi­te­taan suo­raan ruo­ka­laan ruo­ka­las­ta saa­ta­val­la lo­mak­keel­la.  Voit ilmoittaa erityisruokavaliot Lumitin ruokalaan heti elokuussa koulun alettua. 

 

Digitaalinen opiskelijakortti

Kuopion lukion opiskelijana olet oikeutettu maksuttomaan digitaaliseen Slice-opiskelijakorttiin. Kortti toimii virallisena todistuksena opiskeluistasi lukiossa. Opiskelijakortti oikeuttaa VR:n ja Matkahuollon etuihin sekä tuhansiin muihin Slice-opiskelijaetuihin halki Suomen. Siksi se kannattaakin ottaa heti opintojen alussa käyttöön.

Slice-opiskelijakortin käyttöönotto:

Käy antamassa lupa Slicelle digitaalisen opiskelijakortin toimittamista varten Wilmassa. Lupa tietojen siirtoon löytyy kohdasta Lomakkeet> Slice-opiskelijakortti. Huom! Alaikäisillä luvan antaa huoltaja eli lomake löytyy huoltajan Wilman lomakkeista!

Tietosi siirtyvät Slicelle puolessa tunnissa. Seuraa sähköpostiisi saapuvia ohjeita opiskelijakortin aktivointia varten. Mikäli viestiä ei vuorokauden sisällä kuulu, tarkista roskapostikansiosi ja ota tarvittaessa yhteyttä info@slice.fi. Lataa Slice.fi-sovellus sovelluskaupastasi ja kirjaudu sisään sähköpostiin saamillasi tunnuksilla.

Slice-opiskelijakortin käyttöönottoon perehdytään jokaisessa lukiossa erikseen lukuvuoden alussa.

Koulumatkatuen sähköinen hakemus

Koulumatkatukea voi saada oppivelvollinen, jonka koulumatka on lyhyintä reittiä pitkin vähintään 7 km. Opiskelija voi hakea koulumatkatukea lukuvuodelle 2023–2024 (koulumatkat 1.8.2023 alkaen) sähköisesti OmaKelassa.

Sähköinen hakeminen perustuu koulumatkatukilain 6 §:n muutokseen, joka tulee voimaan 1.8.2023. Säädöksen mukaan koulumatkatukihakemuksen voi jättää Kelaan. Vaikka sähköisellä hakemuksella voi hakea tukea 1.8.2023 ja sen jälkeen tehtäviin koulumatkoihin, on hakemus saatavilla OmaKelassa jo kesäkuusta 2023 alkaen.

Jotta voit kirjautua OmaKelaan ja hakea tukea, tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Huolehdithan siis ajoissa, että sinulla on käytössäsi tunnukset tai varmenne.

Mukavaa lukion aloitusta sinulle!

Kysy rohkeasti, jos tulee mitä tahansa kysyttävää! Kaikki asiat kyllä selviävät ajallaan, ei huolta. 🙂

Lumitin henkilökunnan yhteystiedot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämpimästi tervetuloa syksyllä Lumitiin!

 

Täytä lukioon ilmoittautumis- ja ainevalintalomake Wilmassa.

 

 

 

 

 

 

Lumitissa ei ole kesällä lukujärjestyksen tekoa. Lukujärjestykset on tehty ykkösille valmiiksi ja niitä muokataan yhdessä opotunneilla heti koulun alussa.

 

 

 

 

 

 

 

Lumitin osoite on Koljonniemen katu 48-50.

Voit tulla sisälle joko tästä Hallikadun puoleisesta B-ovesta tai Koljonniemenkadun puoleisesta A-ovesta.

Lumitin opot:

 

Heikki Huuhka (23F ja 23G)

Emmi Karvonen (23E)

Karoliina Nissinen (23A ja 23B)

Reetta Varis (23C ja 23D)

 Voit laittaa omalle opollesi ja ryhmänohjaajallesi Wilmassa viestiä, jos jokin asia mietityttää!

Kannattaa tutustua myös näihin sivuihin:

Lumitin opinto-opas

Lukio-opintojen suunnittelu

Musiikin opinnot Lumitissa

Tanssin opinnot Lumitissa

Ilmaisutaidon opinnot Lumitissa