Tietoa uudelle lumitilaiselle

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Kuopion taidelukio Lumitiin!

Kuopion lukiotoimen sivu: uuden lukiolaisen info

Jokainen Kuopion lukioihin valittu uusi opiskelija saa sähköpostilla viestin, jossa ovat ohjeet lukioon ilmoittautumisesta, ainevalintojen teosta sekä muista käytännön asioista lukion alkuun liittyen. Sähköposti lähetetään siihen osoitteeseen, jonka laitoit Opintopolun hakulomakkeeseen. Seuraa siis sähköpostiasi kesäkuun aikana. 

Miten ilmoittaudun lukioon?   

1.  Vahvista opiskelupaikkasi vastaanottaminen Opintopolku-palvelussa mahdollisimman pian mutta viimeistään 27.6.2024 klo 15.00.

Kuopion tai Siilinjärven peruskouluissa opiskelleiden opiskelijoiden ja huoltajien vanhat Wilma-tunnukset aktivoituvat 1-2 vuorokautta sen jälkeen, kun opiskelija on ottanut paikan vastaan Opintopolussa. Muilta paikkakunnilta hakeneille tunnukset toimitetaan Opintopolussa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. 

Mikäli opintopaikan vastaanottamisessa on ongelmia, ole yhteydessä
koulusihteeri Päivi Jokikokkoon (044 718 4583) viimeistään 19.6.2024 tai
rehtori Inka Kokkoseen (044 718 4541) 

2. Opiskelupaikan varmistamiseksi lukioon valittujen on ilmoittauduttava Wilmassa.

Täytä Wilmassa Lukioon ilmoittautuminen ja ainevalinnat -lomake.

Kirjautumisosoite Wilmaan: https://kuopio.inschool.fi 

Täytä Wilmassa lomake ”Lukioon ilmoittautuminen ja ainevalinnat”. Löydät lomakkeen Lomakkeet -valikosta. Lomakkeen avulla tarkistamme perustietosi ja kartoitamme valintojasi lukiossa. Valinnat ovat tässä vaiheessa alustavia.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen tiedot huolellisesti ja yhteistyössä huoltajasi kanssa!

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään mm. 

  • katsomusaine eli uskonto
  • lukiossa opiskeltavat kielet (A-kielet, B2-kielet, B3-kielet) 
  • suomi toisena kielenä (S2) -opetukseen osallistuminen 
  • matematiikan valinta (pitkä vai lyhyt)
  • huoltajien yhteystiedot 
  • Jos toivot tapaamista Lumitilla heti koulun alussa, laita rasti kohtaan Toivon yhteydenottoa tukitoimien järjestämiseksi.

3. Muuta huomioitavaa

Kannattaa ilmoittautua lukioon heti tietojen tultua, jotta koulusihteerit saavat avattua Wilman uusille opiskelijoille ja huoltajille! Jos vastaanotat opiskelupaikkasi 19.6.2024 jälkeen, Wilma-tunnukset aktivoidaan vasta elokuussa.

Jos valittu opiskelija ei jostain syystä ota lukiopaikkaa vastaan, niin huoltajan tulee ilmoittaa asiasta mahdollisimman pian Lumitin kansliaan sähköpostitse (paivi.jokikokko@kuopio.fi). 

Varasijoilta hyväksyminen päättyy 16.8.2024.

4. Opintovalintojen tekeminen

Opiskelijoiden ryhmäjako ja ensimmäisen opintovuoden kahden ensimmäisen jakson valinnat tehdään opiskelijoille valmiiksi elokuun alussa Wilma-lomakkeella annettujen tietojen pohjalta (esim. matematiikan taso, kielivalinnat). Muiden jaksojen lukujärjestykset tehdään yhdessä opinto-ohjaajien kanssa koulun alettua. Erillisiä lukujärjestyksentekopäiviä kesäkuussa ei järjestetä.

Opiskelijat voivat olla yhteyssä opinto-ohjaajiin kesäpäivystysajalla puhelimitse to 13.6.2024 ja pe 14.6.2024 klo 9-15, mikäli on kysyttävää opintosuunnitelmista tai muista opiskeluihin liittyvistä asioista:
Torstai: Heikki Huuhka 044 718 1157 ja Emmi Karvonen 044 718 4466
Perjantai: Karoliina Nissinen 044 718 4646 ja Reetta Varis 044 718 5105

Mitä lukion alussa tapahtuu? 

Ensimmäinen koulupäivä 

Koulu alkaa torstaina 8.8.2024. (kellonaika tarkentuu pian)

Kaikki uudet lumitilaiset tulevat koulun aulaan yhteiseen aloitukseen, josta opiskelijat siirtyvät oman ryhmänohjaajan kanssa luokkiin. Ensimmäinen koulupäivä on mukava ja rento. Silloin tutustutaan kouluun, toisiin ryhmäläisiin ja opettajiin. Varsinaiset tunnit alkavat vasta seuraavana päivänä eli perjantaina 9.8. oman lukujärjestyksen mukaisesti.  

Jos et pääse kouluun ensimmäisenä koulupäivänä, olethan yhteydessä omaan ryhmänohjaajaasi. Näet oman ryhmänohjaajasi nimen Wilmassa viimeistään elokuussa. 

Lukujärjestykset 

Lumitissa lukujärjestykset on tehty 1. vuoden opiskelijoille valmiiksi ensimmäisiin jaksoihin. Näet lukujärjestyksen Wilmassa kohdasta Työjärjestys. Kaikki opiskelijat pääsevät siis aloittamaan opinnot valmiilla lukujärjestyksillä heti toisesta koulupäivästä lähtien.

Alussa opiskellaan kaikille yhteisiä pakollisia opintojaksoja. Valinnat on tehty valmiiksi niin, että opiskelet oman ryhmäsi kanssa samoja opintoja ja oma ryhmä tulee näin tututuksi ensimmäisten jaksojen aikana. 

Oma ryhmänohjaaja 

Jokainen lukiolainen kuuluu omaan ryhmänohjausryhmään. Jokaisella on myös oma ryhmänohjaaja, joka on joku Lumitin opettajista. Heti ensimmäisenä päivänä tapaat oman ryhmäsi ja ryhmänohjaajasi, ja pääsette yhdessä tutustumaan Lumitiin, lukio-opintoihin ja omiin ryhmäläisiin. Sinulla on myös ensimmäisessä jaksossa yksi opintojakso, jota opettaa oma ryhmänohjaajasi.   

Opinto-ohjaaja 

Sinulla on oma opinto-ohjaaja, joka auttaa sinua lukio-opintojen suunnittelussa koko lukion ajan. Jokaisella uudella lumitilaisella on heti lukion alussa 1. ja 2. jaksoissa opotunteja, joilla tutustutaan lukio-opintoihin ja opetellaan suunnittelemaan omia opintoja sekä tekemään lukujärjestyksiä. Pääset siis myös ohjatusti muokkaamaan omia ensimmäisen lukuvuoden lukujärjestyksiäsi opotunneilla. 

Tutorit 

Tutorit ovat toisen vuoden opiskelijoita. Tapaat omat tutorisi heti ensimmäisinä koulupäivinä. Voit kysyä heiltä kaikkea mahdollista koulun aloitukseen liittyen. Tutorit ovat myös keksineet teille ekaluokkalaisille kivaa ohjelmaa heti ensimmäiselle koulupäivälle. 

Oppimateriaalit ja tietokone 

Kun aloitat lukion, saat koululta oman kannettavan tietokoneen ja kuulokkeet. Voit tarvittaessa saada myös paperivihkon ja lyijykyniä. Vaikka opiskelu on pitkälti sähköistä, lukiolaisella on hyvä olla perusopiskeluvälineitä eli kyniä, kumeja ja vihkoja, joihin voi tehdä tunneilla muistiinpanoja.

Lukiolaisten oppimateriaalit ovat lukiolaisille ilmaisia. Oppikirjat ovat digitaalisia eli kirjoja luetaan ja tehtävät sekä kokeet tehdään tietokoneella.  

Opettajat opastavat tunneilla kirjojen käyttöönotossa. Lumitilaisilla on myös heti ensimmäisessä jaksossa opotunteja, joilla perehdytään digitaalisiin kirjoihin, sähköisiin oppimisympäristöihin ja opiskelussa käytettäviin ohjelmiin.

Saat siis hyvin apua digitaalisen maailman opetteluun! 

Pai­ne­ttuja eli paperisia oppi­kir­joja on lainattavissa koululla erityisopettajan kautta. Painetun kirjan voi saa­da lainaan opis­ke­li­ja, jol­la on esimerkiksi di­ag­no­soi­tu­ja luki- tai muita op­pi­mis­vai­keuk­sia ja pa­pe­ri­nen oppi­kir­ja tu­kee opis­ke­lua.  

Ruokailu ja erityisruokavaliot 

Kouluruokailusta vastaa lukioilla Servica. Eri­tyis­ruo­ka­va­li­ot il­moi­te­taan suo­raan ruo­ka­laan ruo­ka­las­ta saa­ta­val­la lo­mak­keel­la. Voit ilmoittaa erityisruokavaliot Lumitin ruokalaan heti elokuussa koulun alettua. 

 

Digitaalinen opiskelijakortti

Kuopion lukion opiskelijana olet oikeutettu maksuttomaan digitaaliseen Slice-opiskelijakorttiin. Kortti toimii virallisena todistuksena opiskeluistasi lukiossa. Opiskelijakortti oikeuttaa VR:n ja Matkahuollon etuihin sekä tuhansiin muihin Slice-opiskelijaetuihin halki Suomen. Siksi se kannattaakin ottaa heti opintojen alussa käyttöön.

Slice-opiskelijakortin käyttöönotto:

Käy antamassa lupa Slicelle digitaalisen opiskelijakortin toimittamista varten Wilmassa. Lupa tietojen siirtoon löytyy kohdasta Lomakkeet> Slice-opiskelijakortti. Huom! Alaikäisillä luvan antaa huoltaja eli lomake löytyy huoltajan Wilman lomakkeista!

Tietosi siirtyvät Slicelle puolessa tunnissa. Seuraa sähköpostiisi saapuvia ohjeita opiskelijakortin aktivointia varten. Mikäli viestiä ei vuorokauden sisällä kuulu, tarkista roskapostikansiosi ja ota tarvittaessa yhteyttä info@slice.fi. Lataa Slice.fi-sovellus sovelluskaupastasi ja kirjaudu sisään sähköpostiin saamillasi tunnuksilla.

Slice-opiskelijakortin käyttöönottoon perehdytään jokaisessa lukiossa erikseen lukuvuoden alussa.

Koulumatkatuen sähköinen hakemus

Voit hakea koulumatkatukea kätevästi verkkohakemuksella Kelan asiointipalvelu OmaKelassa (www.kela.fi/omakela). Jotta voit kirjautua OmaKelaan ja hakea tukea, tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnukset tai varmenne kannattaa hankkia ajoissa, jotta voit myös jatkossa hakea opiskelijan tukia sujuvasti OmaKelassa.

Jos kuljet koulumatkat julkisella liikenteellä, saat matkalipun useimmista matkalippuja myyvistä  verkkokaupoista heti, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Lue lisää koulumatkatuesta (www.kela.fi/koulumatkatuki) tai muista opiskelijan tuista (www.kela.fi/opiskelijat).

Mukavaa lukion aloitusta sinulle!

Kysy rohkeasti, jos tulee mitä tahansa kysyttävää! Kaikki asiat kyllä selviävät ajallaan, ei huolta. 🙂

Lumitin henkilökunnan yhteystiedot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämpimästi tervetuloa syksyllä Lumitiin!

 

Täytä lukioon ilmoittautumis- ja ainevalintalomake Wilmassa.

 

 

 

 

 

 

 

Lumitissa ei ole kesällä lukujärjestyksen tekoa. Lukujärjestykset on tehty ykkösille valmiiksi 1.-2. jaksoihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lumitin osoite on Koljonniemen katu 48-50.

Voit tulla sisälle joko tästä Hallikadun puoleisesta B-ovesta tai Koljonniemenkadun puoleisesta A-ovesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lumitin opot:

Heikki Huuhka (24F ja 24G)

Emmi Karvonen (24E)

 

Karoliina Nissinen (24A ja 24B)

Reetta Varis (24C ja 24D)

Voit laittaa omalle opollesi ja ryhmänohjaajallesi Wilmassa viestiä, jos jokin asia mietityttää!

Kannattaa tutustua myös näihin sivuihin:

Lumitin opinto-opas

Lukio-opintojen suunnittelu

Musiikin opinnot Lumitissa

Tanssin opinnot Lumitissa

Ilmaisutaidon opinnot Lumitissa