Opinnot muissa oppilaitoksissa

Lukio-opiskelijoiden on mahdollista tehdä opintoja Savon ammattiopiston tarjonnasta. Saat opinnoista opintopisteitä täydentämään omia lukio-opintojasi. Kurssien laajuus on 1 opintopiste ja suoritusmerkintä (S) kirjataan Opinnot-välilehdelle ”Muu osaamisen näyttö”-osioon.

Lukuvuoden 2023-2024 opetustarjonta

Opinto-ohjaaja Emmi Karvonen laittaa jokaisessa jaksossa Wilma-viestin seuraavan jakson opintotarjonnasta.

Terveystieto ja Ensiapu 1 (tarjolla 3. ja 4. jaksoissa)

Kurssilla edetään SPR:n ohjeiden mukaan ja se sisältää mm. EA1® kokonaisuuden. Opiskelija saa suorituksesta pätevyysmerkinnän ja 3 vuotta voimassa olevan SPR:n mobiilikortin. Osa kurssista suoritetaan verkko-opintoina.

Hygieniaosaaminen (tarjolla 2., 4. ja 5. jaksoissa)

Valmentautuminen hygieniaosaamistestiin ja testin suorittaminen. Testin läpäisseet saavat hygieniapassin.

Alkoholijuoma ja anniskelupassi (tarjolla 5. jaksossa)

Alkoholijuomatietous, anniskeluasiat ravintolassa. Kurssin lopuksi anniskelupassitentti, joka antaa pätevyyden toimia anniskeluravintolassa luvanhaltijan edustajana.

Ajankohta ja ilmoittautuminen

Oppitunnit ovat jakson ajan tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14.35-16.30. Opetus järjestetään Sakkyn tiloissa Savilahdessa. Hygieniaosaamisen kurssin tunnit voidaan järjestää myös jollain keskustan lukiolla. Ilmoittautuminen tapahtuu opinto-ohjaajaja Emmi Karvosen kautta. 

Laita Emmille Wilmassa viestiä, jos haluat ilmoittautua ammatillisiin opintoihin. Sitova ilmoittautuminen tehdään viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista. Ilmoittautuminen on avoinna koko vuoden ajan. Sakkyn kurssien tunnit eivät näy Wilman lukujärjestyksessä. Saat ennen jakson alkua Wilmassa ohjeet kurssin tarkemmista tila- ja paikkatiedoista.

 

Opinnot Itä-Suomen avoimessa yliopistossa

Itä-Suomen yliopisto (UEF) tekee yhteistyötä lukioiden ja muiden toisen asteen oppilaitosten kanssa tarjoamalla opiskelijoille mahdollisuuden osallistua yliopisto-opetukseen. Tämä mahdollistaa toisen asteen opiskelijoiden mahdollisuuksia yksilöllisiin valintoihin ja tukee opiskelijoiden työelämä- ja jatko-opiskeluvalmiuksia.   

Toisen asteen opiskelijoille tarjottavat opinnot ovat aitoa avointa yliopisto-opetusta lähes kaikilta yliopistomme tieteenaloilta. Opinnot ovat pääosin verkko- ja monimuotoisia opintoja. 

Löydä oma tulevaisuuden alasi avoimen yliopiston kautta!

Voit alkaa tehdä avoimen opintoja jo lukioaikana ja pyrkiä lopulta vaikka avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon. 

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen ja opintojen suorittaminen

Avoimen yliopiston opintoihin ilmottaudutaan oman opinto-ohjaajan kautta. Ole siis yhteydessä omaan opoosi, jos haluat tehdä opintoja avoimessa yliopistossa!

Opintoja tehdään yksi opintojakso kerrallaan. Osa opinnoista on aikataulutettuja eli ennen opintojaksolle ilmoittautumista kannattaa tarkistaa opintopolusta opintojakson suoritustapa, joitain opintoja voi myös opiskella etänä verkon kautta läpi vuoden.

Itä-Suomen yliopiston avoimen opinnot ovat lukiolaisille ilmaisia ja lukiolaiset saavat avoimen yliopiston opinnoista opintopisteitä omiin lukio-opintoja.

Avoimen opinnot lukiosta valmistumisen jälkeen

Avoimen yliopiston opintoja on mahdollista opiskella ilmaiseksi vielä puolen vuoden ajan valmistumisesta. Ilmoittautuvat opintoihin tällöin vanhan lukionsa opinto-ohjaajan kanssa webropol-lomakkeella. Ilmoittautuminen tehdään aina yhdelle opintojaksolle kerrallaan ja opiskeluoikeus on voimassa kyseisen opintojakson ajan. Puolen vuoden aikana valmistumisesta voi opiskella maksutta UEF avoimessa yliopistossa maksimissaan kolme opintojaksoa siten, että ilmoittautuu jälkiohjauksessa uudelle opintojaksolle siinä vaiheessa, kun edellinen opintojakso on suoritettu.

Tutustu opintotarjontaan

Avoimen yliopiston opinnot lukiolaisille (UEF)

Lue avoimen yliopiston väyläopinnoista lisää täältä: Avoimen väylä (UEF)

Opiskele avoimen yliopiston opintoja jo lukioaikana