Opinnot muissa oppilaitoksissa

Lukio-opiskelijoiden on mahdollista tehdä opintoja Savon ammattiopiston tarjonnasta. Saat opinnoista opintopisteitä täydentämään omia lukio-opintojasi. Kurssien laajuus on 1 opintopiste ja suoritusmerkintä (S) kirjataan Opinnot-välilehdelle ”Muu osaamisen näyttö”-osioon.

Lukuvuoden 2024-2025 opetustarjonta

Ajankohta ja ilmoittautuminen

Oppitunnit ovat jakson ajan tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14.35-16.30 (jn8). Kurssien oppitunnit eivät näy Wilmassa lukujärjestyksessä, joten ilmoittautuneen tulee laittaa tunnit itselleen ylös kalenteriin. Ilmoittautuminen tapahtuu Sakkyn koulutuskalenterin kautta, jonne saatte linkin ja tarkempia ohjeita Wilma-viestillä syyslukukauden alussa. Linkin kautta ilmoittaudutte itse kurssille. Mikäli on kysymyksiä yhteistyökursseihin liittyen, olethan yhteydessä Wilmassa opinto-ohjaaja Emmi Karvoseen.

 • Terveystieto ja ensiapu 1
  • Tarjolla 3. ja 4. jaksoissa
  • Kurssilla edetään SPR:n ohjeiden mukaan ja se sisältää mm. EA1 kokonaisuuden. Opiskelija saa suorituksesta pätevyysmerkinnän ja 3 vuotta voimassa olevan SPR:n mobiilikortin. Osa kurssista suoritetaan verkko-opintoina. Ryhmäkoko 15 opiskelijaa. Opetus Sakkylla Savilahdessa.
 • Hygieniaosaaminen
  • Tarjolla 2.,4. ja 5.jaksoissa
  • Valmentautuminen hygieniaosaamistestiin ja testin suorittaminen. Testin läpäisseet saavat hygieniapassin. Osa kurssista suoritetaan verkko-opintoina. Ryhmäkoko 25 opiskelijaa. Opetus Lumitilla.
 • Alkoholijuoma- ja anniskelupassi 
  • Tarjolla 5.jaksossa
  • Alkoholijuomatietous, anniskeluasiat ravintolassa. Kurssin lopuksi anniskelupassitentti, joka antaa pätevyyden toimia anniskeluravintolassa luvanhaltijan edustajana. Osa kurssista suoritetaan verkko-opintoina. Ryhmäkoko 65 opiskelijaa. Opetus Sakkylla Savilahdessa.

 

Opinnot Itä-Suomen avoimessa yliopistossa

Itä-Suomen yliopisto (UEF) tekee yhteistyötä lukioiden ja muiden toisen asteen oppilaitosten kanssa tarjoamalla opiskelijoille mahdollisuuden osallistua yliopisto-opetukseen. Tämä mahdollistaa toisen asteen opiskelijoiden mahdollisuuksia yksilöllisiin valintoihin ja tukee opiskelijoiden työelämä- ja jatko-opiskeluvalmiuksia.   

Toisen asteen opiskelijoille tarjottavat opinnot ovat aitoa avointa yliopisto-opetusta lähes kaikilta yliopistomme tieteenaloilta. Opinnot ovat pääosin verkko- ja monimuotoisia opintoja. 

Löydä oma tulevaisuuden alasi avoimen yliopiston kautta!

Voit alkaa tehdä avoimen opintoja jo lukioaikana ja pyrkiä lopulta vaikka avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon. 

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen ja opintojen suorittaminen

Avoimen yliopiston opintoihin ilmottaudutaan oman opinto-ohjaajan kautta. Ole siis yhteydessä omaan opoosi, jos haluat tehdä opintoja avoimessa yliopistossa!

Opintoja tehdään yksi opintojakso kerrallaan. Osa opinnoista on aikataulutettuja eli ennen opintojaksolle ilmoittautumista kannattaa tarkistaa opintopolusta opintojakson suoritustapa, joitain opintoja voi myös opiskella etänä verkon kautta läpi vuoden.

Itä-Suomen yliopiston avoimen opinnot ovat lukiolaisille ilmaisia ja lukiolaiset saavat avoimen yliopiston opinnoista opintopisteitä omiin lukio-opintoja.

Avoimen opinnot lukiosta valmistumisen jälkeen

Avoimen yliopiston opintoja on mahdollista opiskella ilmaiseksi vielä puolen vuoden ajan valmistumisesta. Ilmoittautuvat opintoihin tällöin vanhan lukionsa opinto-ohjaajan kanssa webropol-lomakkeella. Ilmoittautuminen tehdään aina yhdelle opintojaksolle kerrallaan ja opiskeluoikeus on voimassa kyseisen opintojakson ajan. Puolen vuoden aikana valmistumisesta voi opiskella maksutta UEF avoimessa yliopistossa maksimissaan kolme opintojaksoa siten, että ilmoittautuu jälkiohjauksessa uudelle opintojaksolle siinä vaiheessa, kun edellinen opintojakso on suoritettu.

Tutustu opintotarjontaan

Avoimen yliopiston opinnot lukiolaisille (UEF)

Lue avoimen yliopiston väyläopinnoista lisää täältä: Avoimen väylä (UEF)

Opiskele avoimen yliopiston opintoja jo lukioaikana