Yleislinja

Yleislinja

Ylioppilaaksi innostavassa ja luovassa ilmapiirissä Kuopion keskustassa. Halutessasi voit valita joitakin musiikin, tanssin ja ilmaisutaidon kursseja.

Kuopion taidelukio Lumitin yleislinjalla opiskellaan valtakunnallisen lukion opetussuunnitelman mukaisesti. Uusissa upeissa tiloissamme sinulla on hyvät mahdollisuudet opiskella humanistisia aineita, kieliä, luonnontieteitä, matematiikkaa sekä taito- ja taideaineita. Lumitista saat hyvät valmiudet jatko-opintoihin!

Lukiomme tarjoaa runsaan valikoiman eri oppiaineiden valinnaisia opintojaksoja ja jokainen saa muodostaa lukiotaipaleestaan omannäköisensä kokonaisuuden. Kaikille avoimilla musiikin, ilmaisutaidon ja tanssin opintojaksoilla voit rikastuttaa opintojasi ja saada vaihtelua lukujärjestykseen. Yleislinjan opiskelijat pääsevät myös nauttimaan taidelinjojen esityksistä!

Lukioissa opiskeltavat kielet

Kuopion lukioissa sinun on mahdollista opiskella laajasti eri kieliä. Kieliopinnot toteutetaan eri lukioiden kanssa yhteistyössä.

  • A1 englanti, ranska, ruotsi, saksa, venäjä.
  • B1 ruotsi.
  • B2 ranska, saksa, venäjä, espanja.
  • B3 ranska, saksa, venäjä, espanja, italia, latina (Kuopion klassillisella lukiolla).
  • Kiinan kieli ja kulttuuri.

Lukiodiplomit ovat opetushallituksen ohjeistuksen mukaisia suorituksia, joita lukion opiskelijat voivat tehdä taito- ja taideaineissa. Lumitissa voit suorittaa lukiodiplomin useassa eri oppiaineessa, kuten tanssissa, musiikissa, ilmaisutaidossa ja liikunnassa.

Voit halutessasi valita opintoja lisäksi Kuopion muista lukioista sekä joistakin ammatillisten alojen ja ammattikorkeakoulun ja yliopistojen opinnoista.

Lumitissa korostamme innostavaa ja luovaa ilmapiiriä sekä opetuksen korkeaa laatua.